24. okt 2010

Libahundi jälg 2010 Padise - "Esimese lume võistlus"

Kui me oleksime teadnud, et terve rogain tuleb lumes läbida, siis vaevalt oleksime ennast registreeriunud:) Lisaks takistas, õnneks, ka lubadus Ivar ja Raul Padisele sõidutada. Aga kogemusena oli väga positiivne, järjekordselt.

Raja planeerimisel arvestasime 20-25 kilomeetriga ja valisime Kloostri jõe läänekalda punktid, kus punktid vahed olid väiksemad, aga küll nö tehnilisemad, eriti lõunaosa.

Satardiülesanne oli natuke ootamatu, sest ei olnud valmis, ilma soenduseta sprintima. Minul tuli läbida punktid 1, 2 ja 3. Arvasin kohe, et erinevad punktid on koos ja seetõttu olin kohe tähelepanelikum ja sain ilusasti meie punktid kätte. Võttis ikka võhmale küll, aga ega keegi ju ei sundinud ka jooksma.

Kuna algul ei lugenud kaardile kirjutatud korralikult läbi, siis planeerisime punktid 80 ja 81 kohe algul läbi teha. Tänud Raulile, kes viitas sellele, et nende punktide läbimise vahe peab olema vähemalt 1 tund. Tegime käigupealt plaanid ümber ja alusatasime punktiga 81, kus saime lisaülesandeks võrgu, mis pikakasvulistele oli nö käkitegu.

Selle rogaini suurima nö möödalasu tegime, kui punktist 81 minnes punkti 21 valisime sõidutee asemel metsatee. Metsatee lõppus oli kaardil lihtsalt mets, kus oli märgitud natuke madalam ala, mis reaalsuses osutus veetõkkeks. Õnneks oli üle selle veetõkke ka langenud kuusk, mida siis saime ületamiseks kasutada, edasi järgnes korralik tuulemurd, bingo.

Kuna Eva kand andis esimesi valusignaale, siis peale punkti 49 võtmist panime talle plaastri, sellest oli abi. Minu jalad olid selleks ajaks juba läbimärjad, aga Eval olid matkasaapad ja tal veel mõned kohad kuivad. Ilm oli ilus, aga mitte kauaks, sest päike asendus tumedate pilvedega ja hakkas vihma sadama.

Edasi tuli lisaülesandega punkt, kuhu läksime otse üle põldude, aga enne punkti arvasime, et oleme kaldunud liiga paremale ja seetõttu liikusime jälle liiga vasakule, aga lõpuks leidsime ikkagi punkti üles. Ülesanne oli lihtne, sedalaadi vidinad üldiselt lahenevad ühesuguselt, vähemalt minu jaoks. Mulle tundus, et ootamise aeg oli pikem kui ülesande lahendamise aeg.

Edasi ootas meid punkt 40, mis asus raba ja metsa piiril. Saime selle lihtsalt kätte.

Punkt 56 asus peale väikest sood ja arvasime, et keerame enne sood sihile, mille kaudu saakime soost mööda, aga õnneks kannatasid nö teeolud minna vabalt otse, peaaegu punkti välja.

Rajameistri tunnustuseks tuleb öelda, et punktid olid maastikul (eriti lõuna osas ja ka Kloosti jõe ääres) paigutatud nii, et kergeid valikuid ei olnud, see oli iseenesest hea, näpp pidi koguaeg kaardil olema. Ei tekkinud tunnetki, et ah jalutame niisama:)

Peale punkti 55 võtsime geelid ja isegi päike tuli korraks välja.

Enamus lõunaosa punkte tuli võtta nii, et mööda teid ei saanud käia, aga metsaalused olid lund täis. Kuna Eval olid matkajalanõud, mis korjasid palju lund, mistõttu talle tuli pidevalt uut lund saapasse. See jahutas jalad maha ja oli oht, et käies hakkavad jalad külmetama. Et jalgu veidikene soojendada, sörkisime punktist 67 punkti 45 võimalikult palju mööda teid, siis ei ole lumes liikumist. See aitas. Edasi proovisime rohkem ka sörkida, sest arvasime, et võime ajaga jänni jääda ja jalad said tööd ja püsisid seetõttu ka soojad.

Punkti 45 võtmisel olime juba 3 tundi ja 15 minutit teel olnud, pool rogainist seljataga ja palju punkte veel läbida, püüdsime tempot üleval hoida.

Punkti 58 juures saime Ivari ja Rauliga kokku.

Punkt 80 oli lisaülesandega, tuli trossil sõites liivakotiga märki tabada. Kõigepealt käis nö võitlus, et trakse saada ja lõpuks ei taibanud hoogu maha pidurdada, oleks saanud täpsema viske. 5 punkti jäi siit saamata, kahjuks. Ivar oli paar laskumist enne mind ja sai märgile pihta. Samas oli siin punktis, vähemalt siis kui meie seal olime, korraldus kehva. Näiteks punktis 82 kirjutati iga võistkond järjekorda, vastavalt saabumisele, siin aga keegi järjekorda ei registreerinud. Väidetavalt tegid mõned laskumist ka kaks korda (kohtuniku sõnul ei olnud see lubatud) ja lisaks sai ka märgi mittetabamisel kirja 5 punkti, kui oskasid osava jutuga tüdrukut mõjutada.

Vaatasime, et jõuame võtta punkti 25 ja hea tahtmise juures ka kloostri kõrvalt punkti 26 ka. Tuli Evat natuke innustada ja saime ilusasti aega ning planeeritud punktid ka võetud.

Foto: libahunt.kutimuti.ee


Esialgu saime punkte kokku 92, aga minu arvates peaks neid rohkem kokku tulema, ootame ametlikud tulemused ära, läbisime 25 kilomeetrit.

Kaart teekonnaga ka.

Nüüd on ka ametlikud tulemused üleval.

Saime siis kokku 101 punkti ja teekonnaks 25 kilomeetrit.

Tsiteerides "klassikuid": "Pole paha".

Ivari ja Rauli (LST) teekond.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere

Tubli sportlik perekond! Tore, et olete otsustanud oma elu avalikustada.
Seekord tegite Hellele-Tiinale pika puuga ära.

Jaak

Tõnu ütles ...

Ja kahe etapi koondarvestuses lausa31. koht!

AL ütles ...

Jaak:
"Papa, mama i ja, sportivnaja semja" :D, kuigi sportlik osa on ainult 2/5, vähemalt esialgu.

Jah, seekord ei olnud Hellest-Tiinast meile vastast, vorm oli nii hea :)

Usun, et avalikustamisest on asi kaugel, see ju kõik teada info, mis kirjas. Aga mäletan Sinu värvikaid kirju vene kroonust, siit ka sulle ettepane, pane ka oma "seiklused" kirja.

Tõnu:
Ja selles on ka Sinu osa - palju õnne :)