21. okt 2010

Kõrvemaa rogain 2010

Me ei planeerinud üldse suveks rogaini, õigemini ei mõelnud üldse sellepeale, et keset Eesti suve võiks keegi veel rogaini korraldada. Ehk, siis ühel päeval potsatas postkasti kiri Tõnult: "Tere. Kõrvemaa juhend väljas. Lähete?".
No ikka läheme.

Päev tõotas tulla palav ja seda arvestasime ka planeerimisel, üritasime olla väga optimaalsed, läbitava teekonna pikkuseks planeerisime ~30 kilomeetrit.

Esimene punkt on minu jaoks nagu indikaator, kui see tuleb vigadeta, siis tajud, et terve võistlus sujub hästi ja kui ei tule, siis võib igasugu ootamatusi ette tulla.Veidike on siin ka nö ebausu maik juures. Mõtlesin just stardis selle peale ja nagu õnnetuse tõmbasin meile kaela, kuigi selle esimese punkti (24) mitteleidmine ei sõltunud otseselt meist, see punkt ei olnud seal, kuhu ta kaardil märgitud oli. Ehk, siis kaotasime siin 10-15 minutit.

Edasi läks nagu plaanisime, mingeid tõrkeid orienteerumisel ei olnud. Proovisime ka jooksusammu, aga loobusime, käies tundus kindlam, et läbime planeeritud teekonna.

Liikudes punktist 36 punkti 26 oleks pidanud kohe teepeale alla tulema, siis oleksime liikunud kiiremini ja jõuvarusid säästvamalt. Enne punkti 26 oli ka joogipunkt, aga otsustasime, et võtame enne selle punkti ja siis täiendame joogivarusid, sest punkt oli märgitud päris joogipunkti kõrvale, aga reaalselt läks punkti otsimiseks ikka palju aega ja mulle tundub, et see punkt oli kaardil märgitust rohkem põhja pool. Samas oli siin maastik üsna liigendatud.

Peale punkti 46 andis Eva teada, et tal tekkis peavalu. Sundisin teda tihedamalt vett jooma ja peavalu taandus.

Punktid 27 ja 52 tulid ilusasti ja kuna päev oli tõeliselt palav, siis tegime peale punkti 52 Paukjärve põhjakaldal ujumispausi. See oli tõeliselt vajalik ja värskendav :)

Edasi liikusime üsna mõõdukas tempos, vee pärast eriti ei muretsenud, sest olime kaasa võtnud ja teepeale jäi ka järvi, kust oleks saanud vabalt ka joogikõlbuliku vett.

Peale punkti 28 võtmist tarbisine ära kaasavõetud geelid ja tundsime, et mõjus hästi, samm läks jälle pikemaks.

Punkt 56ga läksime päris alt. Ma nüüd ei teagi, milles asi oli, aga fakt on, et jäi meil see punkt võtmata, kuigi kammisime selle oletatava piirkonna üsna tihedalt läbi ja maastik ei olnud ka nüüd nii keeruline. Müstika. Vaatasime, et kui veel otsime, siis ei jõua aega ja suundusime finiši poole.

Igaks juhuks käisime ka alguses leidmata punkti 24 juurest ka läbi - ja mis sa oskad öelda, nüüd oli punkt selles kohas, kus ta kaardile märgitud oli. "#¤%&€" ma ütlen.

No läbi selleks korraks ja pagana "paha maik" jäigi külge esimese ja viimase punktiga. Järgmine kord peame olema veel hoolikamad, vähemalt Orioni poolt korraldatud üritustel.

Kokku saime 62 punkti ja läbisime 31 kilomeetrit.






Ametliku tabeli saab siit.

Kommentaare ei ole: