30. juuli 2013

Rogaini MM, Venemaa 2013

Venemaa osas üllatusi ei olnud, kõikide instantsidega suheldes oli käitumine vastavalt ootuspärasele.
Põhimõtteliselt järg eelnenud asjaajamisele:)
Mõnevõrra üllatas, et tolliametnik oli abivalmis (paberite täitmisel) ja teel olles nägin ainult ühte politsei/miilitsa autot.

Plaanisime läbida ~90 kilomeetrit, veeta võistluskeskuses minimaalselt aega ning saada maksimaalselt öise orienteerumise kogemusi ja seda me ka saime.

Esimese poole (esimesed 12 tundi) läbisime nagu planeeritult, ennetasime ajagraafikut kohati poolteist tundi, mis lõpuks siiski sulas pooleks tunniks, aga hea seegi. Punktid leidsime üles ilusasti, samas tuli palju orienteeruda. Kõvasti oli sääski :)

Teine pool oli häving. Alustasime kohe vigadega, erinevatel põhjustel võttis punktide leidmine rohkem aega, aga need olid pisiasjad. Kuna aega kulus, siis otsustasime, et jätame ära punkti 94. Punkti nr 57 otsisime poolteist tundi ja saime ta kätte alles valges, sellest johtuvalt pidime ka ära jätma plaanitud 76, 87 ja 56.

"Lõpumaksaka" saime punktiga 86, mis iseenesest ei olnud keeruline, aga pisike apsakas kaardil osutus nii suureks maastikul, et jäime jänni oma asukoha määramisega nii kaardil kui ka maastikul. Kokkuvõttes oli moraalilangus nii suur, et loobusime, peale tunniajast ekslemist, ka sellest punktist.

Kokkuvõtteks.
Kui soovime edaspidi rogainidel paremat tulemust, siis tuleb leida aega ja võimalusi, et osaleda öisteil orienteerumisvõistlustel.
Lisaks vaja arendada oskusi, kuidas leida teed tagasi kaardile. Nojah ja kiirust tõsta jne :)

Kaart/maastik/punktid olid nö MM väärilised, lihtne ei olnud vast kellelgi. Vaatamata ebaõnnestumisele, meile meeldis, oli väga õpetlik.


Lahedad reisikaaslased olid ka meil ja kultuuriprogramm. Mingil hetkel lisan ka pildigalerii.











Heiki ja Helise blogi

Natuke statistikat kah:

1. päeva plaan 1020, tehtud.
2. päeva plaan 480, saime 280
Läbitud teekond 79 kilomeetrit.

Tulemused võistluste kodulehelt

Üldarvestuses: 238
Segapaarid: 82
Segapaarid 40: 37

Punane - päev, sinine - öö ja roheline - teise päeva plaaneeritu (lõpp jäi lahtiseks, vastavalt jõuvarudele ja/või ajale 56, 47, 30 vms).


Lisatud 09.09.13
Valik tehtud pilte.

1 kommentaar:

eduardp ütles ...

http://www.flickr.com/photos/99643528@N03/9711147658/in/photostream/